Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny storförlust för LB07 – nu väntar derby

LB07 föll med 4-0 borta mot Vittsjö. Enda glädjeämnet var att Hanna Terry gjorde comeback efter nästan två års skadehelvete. Trots lördagens förlust har hon en bra känsla inför onsdagens derby mot FCR.
– Jag tror att matchen kommer i ett bra tillfälle. Det är mycket känslor, det är derby och vi spelar alltid som bäst mot FC Rosengård, säger hon.

Det blev inget roligt Skånederby för Olga Ahtinen och Dallas Dorosy när LB07 föll mot Vittsjö. På onsdag väntar ett Malmöderby mot serieledarna FC Rosengård.Bild: NICLAS JÖNSSON
På 15 minuter gick Vittsjö upp i tvåmålsledning. Tove Almqvist nickade in Ebba Heds inlägg till 1-0 och två minuter före halvtidsvisslan utökade Vittsjö till 2-0 genom Nellie Persson.
Efter en timmes spel gjorde Clara Markstedt 3-0 och med tio minuter kvar satte Tove Almqvist sitt andra mål för dagen.
– I många matcher har vi spelat bra och spelat ut motståndarna men vi har släppt in för enkla mål och inte satt våra chanser. I dag förlorade vi på egen hand. Vi var långt ifrån lika bra som vi borde vara och den inställningen som vi haft i tidigare matcher var inte där, säger Hanna Terry.
Enda glädjeämnet för LB07 var att Hanna Terry gjorde comeback efter nästan två års skadefrånvaro.
– Det är blandade känslor. Jag är glad över att ha fått göra min första match men det gick definitivt inte som det skulle för laget.
Hanna Terry kom in med tio minuter kvar av matchen.
– Jag kände mig överväldigad. Renée [Slegers, LB:s tränare] kom fram till mig och sade till mig att bara gå in och njuta. Matchen var över.
– Jag hade byggt upp den här stunden så länge i mitt huvud, känt av rädslan. Jag ville egentligen att det bara skulle vara över. I första situationen när jag kom in gick jag in i en nickduell. Mina lagkamrater sade att de höll andan, berättar hon.
Nu vill hon vara med och bidra på allvar. Det kommer att behövas för det är mörkt för LB07 i tabellens källare. Till Djurgården, på tionde plats och säker mark, är det sex poäng. På onsdag stundar derby mot FC Rosengård.
– Vi vann mot dem senast och det var vår bästa match under säsongen. Den som bryr sig mest kommer vinna. Jag hoppas att jag får fler minuter, säger amerikanskan.
Gå till toppen