Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oslos nya mål: Nästan utsläppsfritt 2030

I en satsning som kallas den mest ambitiösa bland alla världens storstäder vill Oslo minska sina koldioxidutsläpp med 95 procent under de kommande elva åren. Bland annat ska alla fordon i den norska huvudstaden vara ”utsläppsfria”.

Kommunalråden Raymond Johansen (AP), Lan Marie Berg (MDG) och Inga Marte Thorkildsen (SV) tog spårvagnen, "trikken", tillsammans med aktivisten Penelope Lea när de presenterade satsningen på fredagen.Bild: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix/TT
Efter att ha utnämnts av EU-kommissionen till Europas gröna huvudstad 2019 är pressen förstås hög på Oslo att ligga i framkant av klimatvänlig utveckling. Målet att utsläppen av koldioxid i den norska huvudstaden ska minskas med 95 procent till år 2030 presenterades av stadens rödgröna majoritet på fredagen – en månad innan kommunalvalet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen