Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barn och kvinnor i skottlinjen vid vapendåd på Ramels väg

Klockan tre på lördagsmorgonen attackerades en barnfamilj av en krypskytt. Flera kulor sköts genom rutan i barnens rum. Men den som tros var målet för attacken har inte varit i lägenheten på länge.

Två kulhål genom rutan. Och ett hål i gardinen i barnens rum. Av skottvinkeln verkar det som att skytten eller skyttarna stått nere på gården.Bild: Sydsvenskan
Polisen utreder ett mordförsök efter att någon skjutit in i en lägenhet på Ramels väg där två kvinnor och tre barn befann sig. Ingen av dem skadades fysiskt.
– Men jag är rädd och ledsen, säger kvinnan som bor i lägenheten till Sydsvenskan.
– Kulorna gick genom rutan där mina barn sover. Det är så hemskt att de ger sig på kvinnor och barn.
Det egentliga målet för attacken tros vara en släkting till kvinnan. Men han har enligt kvinnan inget med lägenheten att göra och har inte varit där på länge.
Polisen kunde dels tillvarata kulor eller kulfragment från lägenheten, dels hittades bevismaterial utanför. Troligen rör det sig om tomhylsor. Tillsammans kan sånt material i efterhand visa exakt vilket vapen som användes.
– Det gjordes vissa fynd på platsen som säkrades i samband med den tekniska undersökning och som kommer att skickas på analys, säger Katarina Rusin vid polisens ledningscentral.
Polisen spärrade av ett område kring platsen för skottlossningen medan teknikerna gjorde brottsplatsundersökningen. Tidigt på lördagsmorgonen togs avspärrningarna bort.
Händelsen rubriceras inledningsvis som försök till mord.
– Vi vill gärna att allmänheten hör av sig till polisen. Med tanke på platsen för skjutningen är det troligt att fler sett och hört delar av händelseförloppet, säger Katarina Rusin.
Gå till toppen