Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Häckens skåning: ”Normalt sett ska Malmö vinna allsvenskan”

Rasmus Lindgren är skåningen i Häcken som vill stoppa MFF, men han hyllar motståndaren.
– Malmö har den bästa truppen i Sverige. Vem Malmö än sätter på banan är det kvalitet, säger 34-åringen.

Rasmus Lindgren, Häckens skånska mittlås som vill stänga för MFF.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Snabbspolar vi genom Rasmus Lindgrens karriär, så startar den i Landskrona. Han ingick i ett gäng landskroniter födda på 1980-talet som blev stora fotbollsnamn, andra exempel är Jonas Olsson samt Pontus och Alexander Farnerud.
Rasmus Lindgren gick till nederländska Ajax som tonåring. Han var i den klassiska storklubben i två omgångar, men spelade även för Groningen och Salzburg.
2016 vände Rasmus Lindgren hem och hamnade i Häcken.
Vid den tidpunkten var han en mittfältare som redan omskolats till mittback.
– Det är min position. Jag har nog inte något kvar att ge som mittfältare.
Precis som Rasmus Lindgren har MFF-ikonen Markus Rosenberg passerat genom Ajax.
– Jag lämnade Ajax några veckor efter ”Mackan” kom dit [2005].
Rasmus Lindgren kan jämföra allsvenskan med högsta ligan i Nederländerna. Han har även färska intryck. Nyligen åkte Häcken ut i Europa League-kvalet mot AZ Alkmaar.
– Ajax och PSV Eindhoven är bättre än topplagen här hemma. Malmö och de bästa lagen i Sverige hade kunnat vara med strax under toppen, säger Rasmus Lindgren.
Fyra, femma eller sexa i Nederländerna?
– Precis, om man nu ska göra en jämförelse. Men vi fick känna på det mot AZ, som var bättre än vi. De kom fyra förra säsongen och vi femma i allsvenskan. Tror ändå att Sverige har närmat sig Holland, säger Rasmus Lindgren.
Häcken ligger ofta och puttrar strax under guldstriden i allsvenskan. Presterar goda resultat, men räknas inte som en uthållig utmanare.
– Om vill vara med ett tag till i den absoluta toppen måste vi nästan vinna mot Malmö. Häcken har ett steg att ta. Vi behöver vinna sådana här matcher för att få självförtroende och kunna matcha de bästa lagen. Det kan vi om vi har en bra dag, men de dagarna måste vi ha oftare.
Ni i Häcken har väl en bra startelva när alla friska?
– Absolut, men när det gäller bredden är Malmö steget före. Normalt sett ska Malmö vinna allsvenskan, men det är inte så lätt, säger Rasmus Lindgren.
Är det en fördel eller nackdel att inte ha det trycket på sig som er granne IFK Göteborg har?
– Både och. Jag har själv varit i en storklubb, där man har en oerhörd press på sig. Man accepterar inte att det inte blir vinst. Sådana krav behöver man ibland ha på sig, säger Rasmus Lindgren.
Gå till toppen