Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krockade med polisbil – gripen efter biljakt

19-åringen försökte fly från polisen, men en polishund ryckte in och mannen kunde gripas. Mannen släpptes vid 6-tiden på söndagsmorgonen men misstankarna om bland annat för vapenbrott kvarstår.

Vid ettiden natten mot söndagen bestämde sig polisen för att kontrollera ett fordon på Hårds väg i Rosengård.
Föraren stannade dock inte på polismans tecken, varför en biljakt inleddes. Kort därefter inträffade en kollision mellan de båda fordonen. Det framgår inte om det var polisen som medvetet prejade den unge mannen.
Föraren flydde från bilen, men en polishund hittade honom och han kunde gripas.
Mannen är misstänkt för grovt vapenbrott, smitning från trafikolycksplats, vårdslös körning och olovlig körning. Efter förhör släpptes han på fri fot.
Även om polisen inte vill berätta mer om förloppet, så visar frisläppandet att vapnet inte var skarpt och laddat. Numera säger vapenlagen att han i så fall skulle ha ställts inför häktningsdomare.
– Man kan säga som så det inte finns anhållningsskäl och att vi utreder om vapnet är skarpt, säger Ulrika Olsson, inre befäl på Malmö polisen.
19-åringen kan inte knytas till något gäng, han ingår inte i den grupp av 200 kriminella i Malmö som bevakas extra noga polisen, enligt Olsson.
Han nekar, men misstankarna mot honom kvarstår dock.
Polisbilen fick bärgas från platsen. Ingen blev fysiskt skadad i samband med händelsen.
Gå till toppen