Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två allvarligt skadade efter mc-olycka på E6

Under söndagseftermiddagen inträffade två olyckor på E6 mellan Flädie och Borgeby. Tre personer har fått föras till sjukhus, varav två med allvarliga skador.

Strax efter klockan 17 var det fortfarande långa köer i södergående riktning.Bild: Privat
Det första larmet kom 15.39.
Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till E6 mellan Flädie och Borgeby i samband med en trafikolycka i södergående riktning.
– Det är en motorcykel som har kört in i mitträcket. Det var två personer på motorcykeln, säger Ola Nilsson, teamledare vid SOS Alarm.
Båda personerna som färdades på motorcykeln, en vuxen och en tonåring, fördes till sjukhuset i Lund. De kom in till sjukhuset med allvarliga skador, uppger Region Skåne.
En timme senare inträffade en ny olycka 400 meter därifrån i norrgående riktning. Tre bilar och en lastbil var inblandade i den olyckan. Sammanlagt var åtta personer iblandade i olyckan, varav en person behövde föras till sjukhus.
I ett inlägg på Facebook från ett av polisens yttre befäl på platsen, ska den andra olyckan berott på att lastbilschauffören iakttog vad som hände på andra sidan vägen medan denne körde.
Trafiken var under en period stängd i båda färdriktningarna. 17.32 släpptes trafiken på i södergående riktning och 18.16 var även norrgående riktning helt farbar.
Polisen har skrivit en anmälan om trafikolyckan i båda fallen.
Gå till toppen