Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nytt poängtapp för MFF – ny straffmiss och bortdömt mål

Efter 1-1 mot Häcken är Malmö FF tabelltrea och tappar mark mot serieledande Djurgården.

Häckens spelare jublar efter 1-1 från Erik Friberg.Bild: CARL SANDIN
Anders Christiansen gick upp i delad intern skytteligaledning, Häcken tilldömdes en straff men domaren ångrade sig och MFF fick ett mål bortdömt. Mycket känslor och alla var missnöjda när MFF och Häcken spelade 1-1 på Hisingen.
Det tog 20 minuter innan vi fick se en riktigt vass målchans. Efter en högerhörna, det MFF dittills lyckats skapa, rensades bollen ut till Fouad Bachirou som gick på skott. I straffområdet fick Lasse Nielsen, som gjorde sin bästa match sedan comebacken, fram en fot och styrde bollen men Peter Abrahamsson i hemmalagets mål var vaksam.
Fem minuter senare styrdes en rensning märkligt fram till Anders Christiansen.
I liknande position som han gjorde mål mot Zrinjski i torsdags drev dansken in i straffområdet. Christiansen frispelade Guillermo Molins samtidigt som han fälldes. Molins satte bollen i mål men domare Mohammed Al-Hakim lämnade ingen fördel och blåste för straff.
Det var Guillermo Molins som tog hand om straffen. Och han gjorde som Markus Rosenberg, Marcus Antonsson och han själv gjort tidigare – missat straffar.
Molins tillslag var hårt men inte tillräckligt långt ut mot stolpen för att ta sig förbi Abrahamsson som styrde bollen i ribban, hans tredje straffräddning i år. MFF:s femte raka straffmiss i allsvenskan. Raden av missar från nio meter började i den allsvenska premiären mot just Häcken då Abrahamsson räddade Antonssons försök.
Häcken rivstartade den andra halvleken. Irandust kombinerade med ytterbacken Ekpolo men Jonas Knudsen kunde rädda inspelet till en hörna. Minuten senare var Jeremejeff stark, höll undan Nielsen och spelade fram Viktor Lundberg som fri mot Johan Dahlin avslutade rakt på MFF-målvakten. Returen hamnade framför fötterna på Irandust men han sköt högt över.
Nästa läge var Häcken ånyo. Alexander Jeremejeff vände upp framför mål och avslutade från cirka 25 meter, ett skruvat skott som strök strax utanför stolpen.
MFF reagerade med mer bollinnehav. Först nickade Christiansen på Rieks inlägg som Abrahamsson kunde rädda. I sekvensen senare avancerade Antonsson fram längs högerkanten. Det höga inlägget försökte Abrahamsson boxa men istället nickade Erik Friberg bollen upp i luften och framför fötterna på ”AC” som kunde lägga in bollen i ett öppet mål.
I den 74:e minuten blåste domaren Al-Hakim straff till hemmalaget. Ekpolo fick bollen i djupet, Johan Dahlin gick ut och tog bollen och Ekpolo i samma aktion så att Häcken-spelaren fick sig en åktur. Flera MFF-spelare protesterade högljutt och i samspråk med linjedomaren valde Al-Hakim att ångra sitt beslut.
Men Häcken hade fått vittring och fortsatte att trycka på. Fem minuter senare, efter en hörna, räddades bollen först på mållinjen av Knudsen men i andrasituationen fick Erik Friberg skottläge och smällde upp avslutet mot bortre krysset till 1-1.
Med tre minuter kvar nickade Oscar Lewicki in bollen i mål på en hörna men Al-Hakim blåste för frispark till Häcken.
I den 92:a minuten fick MFF en frispark. Anders Christiansen slog till mot det bortre krysset men Abrahamsson stod för ännu en jätteräddning. På den efterföljande hörnan träffade Lewicki ribban.
Mathen slutade 1-1 och MFF är nu trea i allsvenskan, tre poäng upp till Djurgården.
Gå till toppen