Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Timbuktu, Sey och Linnros siktar högt

Timbuktu, Seinabo Sey och Oskar Linnros tar med sina hitlåtar och sina band för en gemensam spelning i Rättvik. – Det vi ska göra i Dalhalla, det har jag aldrig gjort med någon artist, säger Timbuktu.

Timbuktu, Seinabo Sey och Oskar Linnros slår sina påsar ihop för en gemensam konsert i Dalarna den 16 augusti. Pressbild.Bild: Oskar Omne
Det råder uppsluppen stämning mellan de tre artistkollegorna och vännerna Jason Diakité, Seinabo Sey och Oskar Linnros. De har precis haft ett långt möte om ljussättning och scenbygge inför sin kommande konsert i det nedlagda kalkbrottet utanför Rättvik i augusti.
– Det är så jävla kul att få spela med Oskar och Seinabo. Jag och Oskar har jobbat ihop, jag och Seinabo också. Det finns ett naturligt släktskap både i musiken, men också genom vänskapsband, säger Timbuktu.
Själva idén att ha en gemensam spelning kom från deras gemensamma bokningsbolag. Att det blev just Dalhalla var för att platsen är speciell och passade vad artisterna hade i åtanke.
– Jag har alltid velat spela där för att det är så himla vackert, säger Seinabo Sey och fortsätter:
– Sedan så pratade vi om att det är mäktigt att det är i mitten av landet så att många kan ta sig dit.
Enligt Oskar Linnros så vill de skapa ett slags föreställning i två akter, snarare än en vanlig konsert. Och stå så mycket på scen tillsammans som möjligt.
– Det som blir fett med det här är att publiken kommer till oss och vi kan kontrollera hela upplevelsen och verkligen bygga en föreställning som vi vill ha den, säger han och får medhåll av Seinabo Sey..
– Det blir som att vi kan ta fram det bästa ur varandra i och med att vi slår ihop det. Så man kan göra det man tycker är fetast och roligast, säger hon.
De tre artisterna har känt varandra ganska länge vid det här laget. Linnros och Sey har samarbetet förut och Timbuktu har spelat med dem båda. Men att ta in 22 musiker på scen och dessutom tolka varandras låtar, det kommer att bli en utmaning.
– Det är också en idé som är omöjlig att repa till, näst intill. För att samla 22 musiker plus alla tekniker, det går bara att göra en gång och det är typ då, säger Timbuktu.
– För att vara helt ärlig, jag skulle aldrig ha råd att göra det här själv, säger Oskar Linnros.
Ambitionsnivån är minst sagt hög och det märks tydligt att artisterna är taggade på idén.
– Det finns nästan för många möjligheter. Så det svåra kommer nog att vara att hålla i sig för att inte flippa ut totalt, säger Oskar Linnros.
Konserten äger rum den 16 augusti.
Fakta

Tre folkkära artister

Jason "Timbuktu" Diakité är född i Lund 1975. Han släppte sin första singel "Lifestress" 1996 och debutplattan "T2: Kontrakultur" kom 2000. Tre år senare kom "The botten is nådd" och det mycket framgångsrika albumet "Alla vill till himmelen men ingen vill dö" släpptes 2005. Timbuktu har vunnit en skara Grammisar, P3 Guld-utmärkelser och Rockbjörnar. 2016 släppte han familjebiografin "En droppe midnatt" som även har blivit pjäs.

Seinabo Sey är född i Stockholm 1990. Hon slog igenom med singeln "Younger" 2013 och har sedan dess släppt två album, vilka har belönats med en rad Grammisar. Seinabo Sey har turnerat i USA och Europa och även hunnit med att göra ett hyllat sommarprat i P1. Hennes senaste platta "I'm a dream" kom 2018.

Oskar Linnros är född i Stockholm 1983. Han utgjorde tillsammans med Daniel Adams-Ray, hiphopduon Snook som gav ut två album och rönte stora framgångar i mitten av 00-talet. Solodebuterade 2010 med albumet "Vilja bli" och 2013 kom uppföljaren "Klappar och slag". Har också skrivit åt och producerat andra artister, däribland Veronica Maggio. Han senaste album "Väntar på en ängel" kom 2017.

Gå till toppen