Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Undersköterskor och stödassistenter sökes i kommunen

Ett hundratal kommunala jobb är utlysta just nu. Störst är behoven – som vanligt – inom vård och omsorg. Men också chefer och pianolärare ska rekryteras.

Den kategori som kommunen behöver rekrytera allra flest av är undersköterskor. Här behöver 23 stycken tillsvidareanställas. Åtta av dem ska till ett och samma boende, Solhem i Genarp, som utökar.
En annan eftersökt kategori är stödassistenter. De arbetar med att ge stöd och hjälp åt personer med funktionsnedsättning, till exempel på olika former av boenden. Tretton tjänster som stödassistent finns utlysta i kommunen i början av augusti.
Läget är dock inte på något sätt exceptionellt, menar Johanna Bredmar, HR-chef på vård- och omsorgsförvaltningen.
– Det här är en utmaning som vi delar med många andra kommuner och som vi möter med flera olika åtgärder, säger hon.
I Lund minskar behovet av vårdbiträden, medan behovet av undersköterskor ökar. Ett sätt är lösa dilemmat är att låta redan anställda vårdbiträden vidareutbilda sig på arbetstid.
– Då kan de bli validerade som undersköterskor, säger Johanna Bredmar.
Varje sommar behöver vård- och omsorgsförvaltningen ta in ungefär 700 vikarier. Där var årets mål att säkra 3 000 ansökningar för att få ett bra urval.
– Där nådde vi nästan målet, vilket gör att vi haft bra kompetens att välja mellan. Det är en positiv trend.
Ett par chefstjänster måste också tillsättas just nu. Det gäller till exempel en affärsområdeschef till Markentreprenad, en biträdande rektor till Tunaskolan F-6 och en idrotts- och fritidschef efter Dan Kanter, som slutar vid årsskiftet.
Gå till toppen