Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Blodiga jihadistattacker i nordöstra Nigeria

Minst åtta människor har dödats i nordöstra Nigeria.Bild: TT
Minst åtta människor har de senaste dygnen dödats i jihadistattacker mot en armébas och två byar i nordöstra Nigeria. Också jihadisterna led förluster i striderna.
Två källor uppger att terrorrörelsen Iswap låg bakom en attack, i byn Gubio cirka åtta mil från staden Maiduguri på lördagen, som genomfördes med åtta pick up-fordon med kulsprutor monterade på flaken. I attacken dödades tre soldater och tre civila medan två soldater och sex civila skadades.
Attacken slogs tillbaka när stridsflyg sattes in efter två timmars strid vid armébasen och en av källorna uppger att elva jihadister också dödades.
I en annan attack, i byn Ngwom på söndagen, dödades två civila av terrorrörelsen Boko Haram. Dessutom rånades byborna på värdesaker och flera byggnader sattes i brand.
Gå till toppen