Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Handlare kräver svar om nya matbutiker

Planerna på att låta Coop etablera sig i östra industriområdet har länge varit en het handelsfråga i Svedala. Anledningen är att det går emot den policy som de senaste åren har placerat all livsmedelshandel i centrum. Under sommaren har frågan fått ny fart.
– Coop är varmt välkomna tillbaka till Svedala. Men vi vill veta vilka regler som gäller, säger Ica-handlaren Magnus Karlsson.

Enligt detaljplanen ska bland annat detaljhandel med livsmedel, kontor, en idrotts- och sportanläggning och en transformatorstation anläggas på platsen. Planen förväntas antas senare i höst. Så här såg industriområdet ut 2017.Bild: Hussein El-alawi
Detaljplanen för östra industriområdet har legat ute på samråd under sommaren och kommunen har fått in ett 15-tal yttranden innan deadline den 29 juli, både positiva och negativa. Bland annat har Ica kvantum och Hemköp yttrat sig om planen, vilket Lokaltidningen tidigare har rapporterat.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen