Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ung man bortförd i bil – och rånad

På fredagskvällen blev en man i 20-årsåldern intvingad i en bil och ivägkörd till en grusväg där han rånades.
– Det har varit mycket i Vellinge tätort på kort tid, säger förundersökningsledare Anders Oxelbrand.

Vid 19-tiden på fredagskvällen väntade en man i 20-årsåldern på sina vänner utanför Circle K-macken vid Falsterbovägen. Enligt de uppgifter som han senare lämnat till polis ska en bil ha kört fram och stannat intill honom.
En maskerad man hoppade ur, och krävde honom på 10 000 kronor. Efter en stund anslöt ytterligare två män som suttit i fordonet och började slita och dra i offret. De ska sedan ha tvingat in honom i bilen och kört iväg.
– Han hamnade till slut på en grusväg, säger Anders Oxelbrand, förundersökningsledare vid polisen i Trelleborg.
Under förloppet ska mannen ha blivit slagen och sparkad av gärningsmännen, som också tog hans jacka, tröja, hörlurar och kreditkort. Han lämnades sedan kvar på vägen.
Offret lyckades själv kontakta en bekant och fick skjuts till akuten. Dit tillkallades senare en polispatrull, som förhörde honom.
Polisen har också pratat med ett vittne från macken, som har lämnat en del uppgifter som man nu jobbar vidare med.
– Sedan får vi kolla eventuella filmer, om det finns några övervakningskameror. Det är där vi börjar, säger Anders Oxelbrand.
Under torsdagskvällen inträffade en liknande händelse på annan plats i Vellinge tätort. Då blev en 14-årig pojke rånad på mobil och skor, två 20-åriga män greps samma kväll.
Senare framkom det att två andra pojkar under 15 år råkat ut för samma gärningsmän. Polisen har i det ärendet upprättat anmälningar om rån, misshandel och övergrepp i rättssak.
– Det som hänt på torsdagen och fredagen är av varandra oberoende men liknande händelser. Min uppfattning är att det har varit mycket i Vellinge tätort på kort tid, säger Anders Oxelbrand.
Där får han medhåll av Janne Nilsson, som är tjänstgörande kommunpolis på Söderslätt: det var en stökig vecka. Men rent generellt och sett över hela sommaren tycker han inte att det har skett någon direkt ökning när det gäller ungdomsrånen.
– Det är inget som vi har flaggat upp just nu, men visst. Det går lite i vågor, säger Janne Nilsson.
Förra veckans händelser föranleder inte heller att man ökar bevakningen i Vellinge tätort.
– Inte mer än tidigare. Vi patrullerar rätt mycket i Vellinge ändå. Särskilt på platser där det rör sig mycket ungdomar, som kring Circle K och på Stortorget.
Gå till toppen