Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

64-årig pistolman misstänks ha skjutit sig själv utanför köpcenter

Med ett skjutvapen skulle 64-åringen hota en man i en bil utanför Rosengård centrum. Istället råkade han skjuta sig själv, enligt åklagaren. Under tisdagen häktades mannen.

”Det kommer en man till bilen med vapen. Så slutar det med att han skjuter sig själv”, säger kammaråklagare Lena Körner om händelsen utanför Rosengårds centrum.Bild: Patrick Persson
Det handlar om skottlossningen utanför köpcentret på Rosengård vid lunchtid i lördags. När polis anlände till platsen hittades en skjuten 64-åring i en personbil. Ytterligare en man, 57 år gammal, befann sig i fordonet – och inväntade patrullen.
Båda männen anhölls misstänkta för mordförsök – så att polisen skulle kunna reda ut vad som egentligen inträffat.
Läs också Mordförsök i Rosengård inte gängrelaterat
Tre dygn senare har bilden klarnat något.
Den 57-årige mannen befann sig i sin bil på parkeringen när 64-åringen plötsligt dök upp. Med ett skjutvapen. Tumult uppstod.
– Det kommer en man till bilen med vapen. Så slutar det med att han skjuter sig själv, säger kammaråklagare Lena Körner.
Hon har därför begärt den skottskadade 64-åringen häktad för grovt vapenbrott och grovt olaga hot. 57-åringen har släppts och är inte längre misstänkt.
De båda männen är bekanta med varandra sedan tidigare.
– Men jag vill i övrigt inte uttala mig om eventuella motiv, säger Lena Körner.
Enligt uppgifter till Sydsvenskan finns en konflikt mellan anhöriga till männen sedan flera år tillbaka i tiden, som misstänks vara orsaken till händelsen på parkeringen.
64-åringen ställdes inför häktningsdomare under tisdagseftermiddagen. Han erkände grovt vapenbrott – men nekade till grovt olaga hot. Häktningsdomaren ansåg honom på sannolika skäl misstänkt för båda brotten.
Att män med vapen skjuter sig själva av misstag sker då och då. Vid två av sommarens tidigare skottlossningar i Malmö med personskador misstänks så ha varit fallet.
Gå till toppen