Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Årets sommarscen mest välbesökta på sju år

Sommarscen Malmö har i år presenterat 166 evenemang på 50 olika platser i staden. Totalt har programmet lockat 76 000 personer.

Sommarscen 2019 i Pildammsparken. Alice Boman.Bild: Patrik Renmark
– Det är jätteroligt såklart. Till syvende og sidst är det publiken som behöver känna att programmet är angeläget för dem, siffrorna blir ett kvitto på det, säger Marie Norrthon, producent för Sommarscen Malmö.
Nytt för i år var en satsning på konserter på borggården, och ett större fokus på att locka seniorer till de olika evenemangen.
– Vi har jobbat mycket med att skapa programpunkter för Malmöbor över 65. Vi hade till exempel en önskekonsert med Gustav Norén där publiken fick önska låtar i förväg. Det blev en bra blandning av nytt och gamla godingar, det var uppskattat, säger Marie Norrthon.
Det som går hem hos besökarna är en salig blandning av nytt och gammalt. Marie Norrthon berättar att allsången på Pildammsteatern med Miriam Aïda alltid är välbesökt och att konserterna med Chicas de la Habana och Mon Laferte lockade över 2000 personer till publiken var.
– Våra internationella konserter på Pildammsteatern lockar alltid mycket publik. Det är roligt, för ofta är det artister som publiken inte nödvändigtvis känner till sedan tidigare men besökarna har ett förtroende för vår bokning och vill gärna upptäcka nytt säger hon.
Årets säsong av Sommarscen Malmö är också det första i ordningen där inget evenemang behövt ställas in på grund av dåligt väder.
– Det är nästan otroligt, men det krävs också ganska mycket för att vi ska ställa in. Vi kör i alla väder och har regnsäkrad teknik. Men regnar det från sidan och vi har känsliga instrument på scen går det inte. Om förra sommaren var lite för varm så var denna perfekt för utomhusevenemang, säger Marie Norrthon.
Har planeringen inför nästa år startat?
– Just nu pustar vi ut, sammanställer, utvärderar och plockar ner taket på Pildammsteatern. Men redan om några veckor börjar arbetet inför nästa års sommarscen, säger Marie Norrthon.
– Jag hoppas att vi ska fortsätta våga satsa på programpunkter som passar Malmö, vi har märkt att publiken vill möta nya, oväntade saker samtidigt som det välkända också behövs i programmet. Vi ska nog hitta en fin balans, fortsätter hon.
Gå till toppen