Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Costa måste betala 18 miljoner i restskatt

Juventus Marih Demiral och Atletico Mardrids Diego Costa under matchen lagen emellan på Friends Arena i lördags.Bild: KENTA JÖNSSON
Diego Costa har inga roliga dagar just nu. Först ådrog sig Atlético Madrids anfallsstjärna en muskelskada i låret i lördagens match mot Juventus på Friends arena. Och på tisdagen avslöjade spanska medier att Costa måste betala 18 miljoner kronor i restskatt.
Skatten beror på att Costa gömde undan inkomster 2014 från ett sponsoravtal med ett stort skomärke. I en uppgörelse med spanska skattemyndigheter erkänner Costa skattesmitning och det kommer kosta Costa tolv miljoner i restskatt och han döms även till sex månaders fängelse. Men den vistelsen slipper han genom att betala ytterligare sex miljoner till spanska staten.
Costa är inte den första fotbollsspelaren i Spanien som får betala restskatt. Cristiano Ronaldo, tidigare i Real Madrid, och Lionel Messi, FC Barcelona, är två andra som fått slanta upp pengar i flermiljonsklassen.
Gå till toppen