Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Folaurättegång i februari: ”Vill ha ursäkt”

Israel Folau sägs vilja ha 65 miljoner kronor och en ursäkt i kompensation. Arkivbild.Bild: Rick Rycroft/AP/TT
I februari nästa år inleds rättegången mellan den sparkade stjärnan Israel Folau, det australiska rugbyförbundet och klubblaget New South Wales Waratahs.
Det bestämde en federal domstol i tisdagens inledande förhör – samtidigt som domstolen uppmanade parterna att lösa konflikten via medlingsmöte 13 december.
Folau fick i maj sparken från rugbyförbundet och klubblaget efter homofobiska kommentarer på Instagram. Bland annat skrev han att ”helvetet väntar” för homosexuella och andra som han menar är syndare. I början av augusti stämde Folau de båda parterna då han menar sig vara utsatt för religiös diskriminering.
Som kompensation sägs han vilja ha 65 miljoner kronor, sin plats i landslaget tillbaka och, inte minst, en ursäkt.
– Israel vill fortfarande ha en ursäkt. Det är väldigt viktigt för honom och skulle vara ett stort steg mot att lösa konflikten, sade Folaus advokat George Haros efter förhöret.
Gå till toppen