Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kampen för att upphäva Vellinges tiggeriförbud fortsätter

Efter Vellinge har en rad kommuner infört tiggeriförbud. Samtidigt fortsätter människorättsorganisationer kampen för att få ursprungsbeslutet upphävt.
– Går kammarrätten på vår linje påverkas alla kommuner som infört förbudet, säger John Stauffer, chefsjurist på Civil Rights Defenders.

Tiggeriförbudet fortsätter valsa runt i de rättsliga instanserna. Nu har människorättsorganisationerna Civil Rights Defenders och Centrum för Sociala Rättigheter överklagat förbudet till Kammarrätten.Bild: Hussein El-alawi
Civil Rights Defenders och Centrum för Sociala Rättigheter i Malmö vill upphäva Vellinges tiggeriförbud och har lämnat in en gemensam överklagan till kammarrätten i Göteborg. Huvudargumentet är att domstolarna hittills inte har prövat om förbudet är förenligt med Europakonventionens och regeringsformens bestämmelser om fri- och rättigheter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen