Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Många dödade i nordvästra Syrien

Tunga strider pågår mellan rebeller och regeringstrogna styrkor i nordvästra Syrien.
Minst 59 stridande har dödats i drabbningar mellan rebeller och regeringstrogna styrkor i nordvästra Syrien, rapporterar det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien. Dessutom dödades tre civila när regimens stridsflygplan attackerade staden Khan Sheikhoun i Idlibprovinsen.
Av de 59 dödade, i Idlib och provinsen Latakia, var 30 jihadister och andra rebeller och 29 var regimtrogna stridande. De båda sidorna har i flera dagar varit indragna i mycket tunga strider under regeringsstyrkornas pågående offensiv.
Stora delar av nordvästra Syrien domineras av jihadistalliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som har sina rötter i terrororganisationen al-Qaidas syriska gren. Men under söndagen intog regeringsstyrkor staden al-Habeet i södra Idlib i den första större terrängvinsten sedan striderna intensifierades för över tre månader sedan.
Gå till toppen