Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mordmisstänkt kvar i häktet efter rättegång

21-åringen som misstänks för mordet och mordförsöken på Censorsgatan i september 2016 ska förbli häktad i väntan på dom. Det beslutade hovrätten efter att rättegången avslutats på tisdagen. Beslutet antyder att 21-åringen kommer att dömas.

Försvarsadvokat Thomas Olsson vill inte dra några slutsatser av att hans klient ska kvarbli i häktet. ”Hovrätten har påbörjat sina överläggningar så får vi se var det slutar”, säger han.
Rättsfallet handlar om dådet då tre maskerade män på scootrar jagade ikapp en personbil och sedan avfyrade över 30 skott mot fordonet.
En man i bilen dog. Tre personer fick livshotande skador, men överlevde. Förlupna Kalasjnikov-kulor ven in i en intilliggande lägenhet hos en småbarnsfamilj.
En idag 21-årig man har ensam åtalats och dömts i tingsrätten för attentatet.
Han straffades med nio år och åtta månaders fängelse för en lång rad brott: ett mord, tre mordförsök, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.
Båda sidor överklagade domen. Åklagarna Neela Frisell och Lars Wilhelmsson vill att straffet ska skärpas – den åtalade kom undan med en rejäl straffrabatt på grund av sin ålder vid gärningstillfället.
Försvarsadvokat Thomas Olsson sågar bevisningen och kräver att hans klient frikänns.
Hovrättsförhandlingen avslutades under tisdagen. Efter några timmars överläggning beslutade domstolen att 21-åringen ska förbli i häktet tills dom meddelas eller annat beslut tas.
Dylika beslut brukar innebära att den åtalade kommer att dömas. Men varken åklagarna eller försvarsadvokaten Thomas Olsson vill dra några slutsatser av beskedet.
– Hovrätten har påbörjat sina överläggningar så får vi se var det slutar, säger Thomas Olsson.
Dom meddelas 26 augusti.
Läs också Utseendet avgörande när hovrätten avgör mordet och mordförsöken på Censorsgatan
Gå till toppen