Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Roy Andersson tävlar i Toronto

Regissören Roy Andersson tävlar i filmfestivalen i Toronto med sin nya film "Om det oändliga". Arkivbild.Bild: Bertil Ericson/TT
Roy Anderssons nya film ”Om det oändliga” har blivit uttagen till filmfestivalen i Toronto, där den kommer att visas i sektionen Masters.
”Det är fantastiskt, det tycker i alla fall jag. Jag är hedrad och ödmjuk inför de möjligheter som den här festivalen medför”, säger Roy Andersson i ett pressmeddelande.
Den prisade regissören har själv beskrivit ”Om det oändliga” som ett filmpoem och sagt att den skiljer sig från hans tidigare alster.
Filmen får nordamerikansk premiär i samband med den kanadensiska festivalen. Världspremiär blir det dock några dagar tidigare på filmfestivalen i Venedig.
En annan svensk film som tävlar i Toronto är regissören Rojda Sekersöz filmatisering av Jonas Gardells roman ”En komikers uppväxt”.
Toronto International Film Festival äger rum 5–15 september.
Gå till toppen