Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Slöjan representerar förtryck mot kvinnor

Magnus Olsson och Nima Gholam Ali Pour (SD) försvarar förslaget om att förbjuda slöja i Malmös skolor och förskolor.Bild: Lars Brundin
Mirna Castro verkar inte förstå hur den demokratiska processen fungerar. Ingen behöver be Sverigedemokraterna om hjälp. Sverigedemokraterna har fått ett förtroende från ungefär 32 000 malmöbor i de kommunala valen i Malmö. Detta förtroende för vårt parti innebär att vi är tredje största parti i Malmö stads kommunfullmäktige, vilket är högsta beslutande organ i Malmö stad. I den rollen måste vi verka för att främja alla Malmöbor, oavsett deras hudfärg, religion eller sexuella läggning.
Sverigedemokraterna har inte sagt att vi känner till anledningarna till varför vissa personer bär slöja. Däremot känner vi till de värderingar som slöjan bär med sig. Som politiker lyssnar vi på experter som Sara Mohammad som säger att ”slöjan är i grunden en symbol för kvinnoförtryck och objektifiering av kvinnokroppen”. De flesta flickor som bär slöja i Malmös förskolor och grundskolor kommer från länder där slöjan symboliserar kvinnoförtryck. Vårt förslag om slöjförbud i förskolan och grundskolan hindrar detta förtryck från att reproduceras.
Den muslimska slöjan tvingas på flickor och kvinnor av islamister både i muslimska länder men även i Sverige. I många av våra utanförskapsområden har vi islamistiska moralpoliser som försöker implementera slöjtvång. I en rapport från Försvarshögskolan från 2018 skriver man om slöjpoliser i Tranemo som kom till skolan och sa till flickor att ta på sig slöjan. Detta förtryck finns och vi sverigedemokrater står på de förtrycktas sida, mot förtryckarna.
Sverigedemokraterna kommer kämpa för att skolan ska bli ett forum som präglas av frihet, demokrati och jämställdhet. Det innebär att vi förbjuder den muslimska slöjan som representerar könsapartheid, hedersstrukturer och förtryck. I svenska skolor ska barn få vara barn och strukturer som hindrar flickor från att utvecklas, ska avvecklas.

Magnus Olsson (SD)

Nima Gholam Ali Pour (SD)

Gå till toppen