Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tre silvermedaljörer i EM-trupp i fälttävlan

Sex ekipage, varav tre ryttare som tog EM-silver senast, är uttagna till EM i fälttävlan i tyska Luhmühlen i månadsskiftet. Men stjärnan Sara Algotsson Ostholt, som i våras förlorade två av sina hästar i en brand, saknas.

Ludwig Svennerstål ska försöka ta en ny EM-medalj i fälttävlan. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Förutom att slåss om medaljer finns också chansen att ta en av två platser till OS nästa år.
”En OS-biljett är det självklara målet och det här är ett starkt lag som har alla förutsättningar att fixa det”, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff i ett pressmeddelande.
Storbritannien, Irland, Frankrike och Tyskland har redan kvalat in till OS så Sverige får kämpa mot främst Italien, Belgien, Schweiz och Nederländerna om en OS-biljett.
I truppen finns Niklas Lindbäck, Ludwig Svennerstål och Louise Romeike (tidigare Svensson Jähde), som alla vara med och tog EM-silver i lag för två år sedan. Dessutom har Malin Josefsson ridit EM individuellt tidigare. Två EM-debutanter finns i laget: Ebba Adnervik och Philippa Magnusson.
”Fokus i uttagningen har legat på stabila resultat och säkra terränghästar som kommer i mål”, säger Bergendorff.
Vilka fyra som kommer att rida i laget bestäms senare. De två övriga kommer att tävla individuellt.
Från silverlaget för två år sedan saknas Sara Algotsson Ostholt. I maj dog två av hennes tävlingshästar då hästsläpet började brinna efter en tävling i Polen.
– Lusten att tävla finns inte där just nu och det är kanske inte heller så viktigt, sade Algotsson Ostholt ett par veckor efter händelsen.
Fakta

Svenska truppen till EM i fälttävlan

Ebba Adnervik, 23 år, Båstad – Chippie

Malin Josefsson, 33 år, Osby – Golden Midnight

Niklas Lindbäck, 45 år, Munka Ljungby – Focus Filiocus

Philippa Magnusson, 40 år, Eriksboda – Cesar

Louise Romeike, 29 år, Schleswig, Germany - Waikiki

Ludwig Svennerstål, 29 år, Tetbury, Gloucestershire, England – El Kazir S

Gå till toppen