Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tre skånska krogar kan vinna nya 360°-priset

Den nya matguiden 360° Eat Guide vill belöna de bästa nordiska restaurangerna även ur ett hållbarhetsperspektiv. När den första prisgalan äger rum i september kan tre skånska restauranger vinna priset som Nordens bästa restaurang.

Sven Jensen och Alexander Fohlin på restaurangen Sav.Bild: Erik Pütsep
Dygnet Runt kunde förra hösten avslöja att Norden kommer att få en ny restaurangguide med fokus på både mat och hållbarhet. Bakom satsningen står Malmöföretaget Bergkvist Publishing som även står bakom Restaurangvärlden, Magasin Grön, White Guide Green och flera andra produkter.
– Jag har länge funderat på varför man som restauranggäst helt stänger av sitt kritiska tänkande när man går på restaurang. Vi står i matbutiken och tittar på ursprung, men på krogen tar vi för givet att kocken tar det ansvaret och serverar bra mat. Fast väldigt få restauranger serverar riktigt bra, hållbar mat, sade Pär Bergkvist till Dygnet Runt då.
Nu är det klart att den nya krogguiden 360° Eat Guides första prisgala ska äga rum i Stockholm den 30 september och på tisdagen släpptes de första nomineringarna. I kategorierna ”Nordens bästa kock” och ”Nordens bästa unga kock” finns inga skånska nominerade, men bland de 80 nominerade till ”Nordens bästa restaurang” finns tre skånska restauranger:
* Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås
* Sav i Tygelsjö
* Vollmers i Malmö
De nominerade till klasserna ”Lighthouse”, ”Hospitality”, ”Hotel”, ”Waste”, ”Action”, ”Green” och ”Experience” släpps de kommande dagarna. Alla nominerade kan man se här.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook och Instagram.
Gå till toppen