Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utredning inledd efter dödsolycka på camping

Polisen har inlett en utredning efter olyckan på en camping söder om Simrishamn under måndagen då en liten pojke omkom.

– Det är rubricerat som vållande till annans död av oaktsamhet. Men det är bara för att man ska kunna bedriva en förundersökning, säger Mattias Rasmussen, inre befäl vid polisen i Ystad.
– Den kan mycket väl komma fram till att det inte är någon oaktsamhet. Det är ingen som är skäligen misstänkt för det, men det är rubricerat så.
Vid olyckstillfället blev pojken påkörd av en backande bil. Pojken fördes i helikopter till sjukhuset i Lund, men hans liv gick inte att rädda. Pojken var under ett år gammal, meddelade Region Skånes presstjänst.
Olyckan inträffade när en familj som bott på campingen skulle lämna platsen. En av föräldrarna satte sig i bilen och började backa bilen. Den lilla pojken var bakom bilen och blev påkörd. Den andre föräldern var vid receptionen.
– Det måste ha skett ett missförstånd mellan föräldrarna. Allt var en otroligt tragisk olycka, sa ägaren av campingen efteråt.
Flera personer blev vittne till händelsen. De togs om hand av räddningstjänsten och förhördes sedan av polisen.
Gå till toppen