Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anvegård inleder på bänken i Malmöderbyt

FC Rosengård gjorde damallsvenskans mest överraskande värvning i måndags. På onsdagen spelar Anna Anvegård sitt första Malmöderby – men inleder matchen på bänken.

Anna Anvegård inleder derbyt på bänken.Bild: SIMON HASTEGÅRD
På måndagen blev Anna Anvegårds övergång från Växjö till Rosengård klar. På tisdagen gjorde hon sin första träning med sina nya lagkamrater.
I onsdagens Malmöderby mot LB07 finns hon med på bänken sedan FCR-tränaren Jonas Eidevall valt att satsa på anfallarna Anam Imo och Lisa-Marie Utland. Duon har gjort fem mål i de två senaste matcherna.
Det är knappast osannolikt att Malmöpubliken får stifta bekantskap med nyförvärvet i kväll.
Anfallaren Anna Anvegård var en av de svenska landslagsspelarna som spelade hem ett brons i VM tidigare i somras. Hon prisades förra säsongen som "Årets genombrott" i damallsvenskan och nominerades som "Årets anfallare" efter att ha gjort 14 mål. I år har hon hunnit med fem mål för Växjö innan hon lämnade för spel med Rosengård.
I LB07 har tränaren Renée Slegers gjort en del justeringar i laget och bland annat målvakten Vera Varis, anfallarna Sophie Sundqvist, Dallas Dorosy börjar på bänken. Hanna Terry som gjorde comeback i helgen efter 22 månaders skadefrånvaro finns i startelvan.
Malmöderbyt på Malmö ip startar klockan 19.
Gå till toppen