Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hoppet lever för graffitikonsten i Rågsved

Graffitikonstverket "Highway" i Rågsved har av misstag målats över. Nu pågår ideella räddningsaktioner för att rädda graffitin.Bild: Henrik Montgomery/TT
Allt hopp är inte ute när det gäller den av misstag övermålade graffitiväggen i Rågsved i Stockholm. Flera engagerade försöker nu rädda verket – med hjälp av potatismjöl, rapporterar tidningen Mitti.
– Vi har täckt väggen med vatten och potatismjöl och täckt med plast, för att förhindra att färgen härdar, säger graffitimålaren Mårten Bergman till tidningen.
Delar av konstverket har nu börjat framträda under den blå färgen, som täcker hälften av väggen. ”Highway”, som väggen heter, målades av gruppen Still Heavens Only Force (SHOF) 1989, och uppges vara en av världens äldsta graffitimålningar.
Under tisdagsmorgonen upptäckte Rågsvedsborna att målningen till hälften var övermålad med blå färg. Det var en klottersanerare från fastighetsägaren som varit framme, men det hela var ett misstag. Saneraren var helt ny på jobbet och hade tagit fel vägg.
Gå till toppen