Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lunds BK pressade succélaget: ”Stärker oss”

Superettans succélag Varbergs Bois fick slita för att ta sig vidare i Svenska Cupen. Topplaget vann med 1–0 mot Lunds BK på Klostergårdens idrottsplats.

Jack Majgaard Jensen.Bild: MATHIAS BERGELD
– Vi kände hela tiden att det var möjligt, därför blir förlusten en väldigt stor besvikelse så här direkt efter matchen, sa LBK-tränaren Jack Majgaard Jensen.
Det var tvåan i superettan mot botten i division 1 som drabbade samman på Klostergården, men spelmässigt var det ingen jätteskillnad.
Lunds BK hade två raka segrar med sig till cupmötet och det märktes.
– Vi gör en riktigt bra första halvlek med några riktigt fina anfall samtidigt som vi håller dem borta från chanser, menade Jack Majgaard Jensen.
Sedan kom kallduschen i början av andra halvlek, då gästerna tog ledningen på en frispark som ändrade riktning i muren och ställde hemmamålvakten Marcus Norman.
– Precis innan dess har vi en jättechans att ta ledningen, så det är lite surt. Efter målet blir matchen mer ryckig när vi måste försöka forcera. Ändå en bra prestation av killarna.
Jack Majgaard Jensen var inte förvånad över att laget kunde stå upp så pass bra.
– Vi har bara förlorat stort en match under våren, resten har varit med uddamålet, så det finns kvalitet. Nu har vi två raka segrar i serien, så förhoppningsvis har vi marginalerna med oss nu. Den här prestationen i cupen stärker oss.
Gå till toppen