Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mordmisstänkt man släpps – misstankarna har minskat

En 21-årig man begärdes häktad misstänkt för mordet som inträffade vid Docentgatan i Malmö den 4 september förra året. Men rätten ansåg att misstankarna mot honom snarare försvagats.

Den 4 september 2018 sköts en 21-årig man till döds på en innergård. Det var en varm septemberkväll och många vittnen såg mordet.
Mördaren flydde till fots men fortsatte sedan på cykel, enligt flera vittnesuppgifter.
– Jag yrkar [21-åringen] häktad för sannolika skäl misstänkt för mord, säger kammaråklagare Pia Björnsson under häktningsförhandlingen i sal 30 på Rättscentrum i Malmö.
Enligt 21-åringens advokat Jesper Montan förnekar mannen gärningen. Och rätten gick på advokatens linje.
– [21-åringen] har tidigare varit häktad och åklagaren har hävt häktningen. I en sådan situation bör någon ny väsentlig information ha tillkommit som stärker misstanken, säger rådmannen Martin Sunnqvist och fortsätter:
– Denna förutsättning är inte uppfylld. De detaljer som har tillkommit stärker inte misstanken. Misstanken har snarare försvagats.
Den 21-åriga mannen släpptes därefter fri.
Ytterligare två män har varit häktade tidigare, men släppts. Enligt åklagaren hade mördaren medhjälpare.
Läs också Gängmän begärs häktade för cykelmordet på Docentgatan
Läs också Mordkontakt förmedlades via krypterad app
Läs också Efter dödsskjutningen på Hermodsdal: ”För barnen blir det aldrig normalt”
Texten uppdateras.
Gå till toppen