Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Hans Skedinger

Hans Skedinger, Malmö, har lämnat jordelivet 97 år gammal. Han efterlämnar barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Hasse var släkten Skedingers ålderman men nästan in i det sista vid god vigör. Han föddes i Strängnäs och efter ordinarie skolgång läste han lantbruksteori vid Lantmannaskolan.
Hasse tog värvning vid Göta artilleriregemente (A2) i Göteborg, men den militära karriären avslutades efter kriget och han utbildade sig till VA-ingenjör i Hässleholm. Han fick anställning på Allmänna Ingenjörsbyrån i Malmö. Sedermera övergick han till egen konsultverksamhet.
Hasse var en överraskningarnas man i vid bemärkelse. En tid i ungdomen åkte han omkring i Dalarna och i Skåne som kontrollassistent för att bistå lantbrukare med provtagningar och råd i lantbruksskötsel. Han vann även snabbt rykte som schackspelare och deltog framgångsrikt i många mästerskap.
Hasse var även en entusiastisk vän av trav- och galoppsporten.
Bland flera musikinstrument var trumpeten hans trogna följeslagare i ett rikt och livslångt musikliv.
En underfundig humor och livlig berättarkonst var Hasses framstående karaktärsdrag och hans muntra skratt smittade lätt av sig.
Därtill hade han en passion för snabba bilar medan ännu ”fri fart” rådde på våra vägar. Särskilt minns vi hans glädje när han rattade sin Volvo P1800.
Hasse har nu gjort sin sista biltur, trumpeten har tystnat, schackbrädet står övergivet och hans plats på Jägersros åskådarläktare står tom, men vi gläds åt att Hasse fick ett långt och innehållsrikt liv. Frid över hans minne.
För brorsbarnen,
Per Skedinger
Gå till toppen