Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Sverige

Skolbrand på Öland under kontroll

Den brand som på tisdagskvällen bröt ut på Åkerboskolan i Löttorp på Öland är under kontroll, meddelar räddningstjänsten. Stora delar av skolan skadades i branden, men räddningstjänsten begränsade tidigt spridningsrisken, bland annat med hjälp av en grävmaskin.
Läs också Skolbrand på Öland under kontroll
Världen

Japan förbereder sig på storm

Det kraftiga ovädret Krosa är på väg mot Japan, i samband med att miljontals japaner återvänder efter den traditionella sommarledigheten obon. Många flyg har ställts in, liksom höghastighetståg mellan Osaka och andra städer i landets sydvästra delar.
Läs också Japan förbereder sig på storm
Ekonomi

Lättnadsrally på börserna i Asien

Börserna i Asien lättade betydligt när de slog upp sina portar för onsdagshandeln. I Tokyo steg Nikkei 225 med 1 procent och Topix var inte långt därefter. I Kina skickades Hang Seng-indexet i Hongkong upp 1,7 procent. På fastlandet bjöd Shanghais kompositindex på 1 procents ökning, medan motsvarigheten i Shenzhen steg 1,3 procent.
Läs också Lättnadsrally på börserna i Asien
Sport

Sundsvall förstärker i bottenstriden

Gif Sundsvall ligger sist i fotbollsallsvenskan. I kampen för att hålla sig kvar i den högsta divisionen har klubben lånat in mittfältaren Johan Blomberg från Colorado Rapids i amerikanska MLS.
Gå till toppen