Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Underhåll av olycksbron i Genua brast i 25 år

På bilden syns resterna av Morandibron som rasade i augusti i fjol. Bilden är från slutet av juni 2019.Bild: Luca Zennaro/AP/T
Det fanns brister i underhållet av olycksbron i Genua i Italien under 25 år, enligt italienska åklagare som hänvisar till en teknisk undersökning av bron.
Undersökningen har ännu inte kommit fram till huruvida det bristande underhållet var bidragande till att motorvägsbron rasade i augusti i fjol, men åklagare Francesco Cozzi säger att utredningen kommer att finna svar på den frågan tids nog.
En betydande del av den 1,2 kilometer långa Morandibron i Genua rasade samman efter kraftigt regn. Sammanlagt 43 människor omkom när bilar och lastbilar störtade mot marken.
På onsdagen hölls en ceremoni för att markera årsdagen för olyckan. Representanter för bolaget Atlantia som ansvarade för driften av bron sågs lämna ceremonin sedan anhöriga till offren anmärkt på att det var okänsligt av dem att medverka.
Gå till toppen