Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utegångsförbudet ska lättas i Kashmir

Restriktionerna i indiska Kashmir kommer att lättas, uppger områdets borgmästare Satya Pal Malik för tidningen Times of India.

En arbetare städar gatan i staden Srinagar i Indienkontrollerade Kashmir under utegångsförbudet.Bild: Mukhtar Khan
Oron i Kashmir, som varit delat mellan Indien och Pakistan sedan länderna blev självständiga från Storbritannien 1947, har trappats upp de senaste veckorna. Indien har ökat sin militära närvaro i landet och dagen innan Indien hävde delar av Kashmirs självstyre infördes utegångsförbud i den Indienkontrollerade delen av området. Telefonnät och kommunikationer stängdes ned.
Trots det har protester hållits och hundratals har gripits, men nu kommer alltså besked om att Indien, efter landets självständighetsdag på torsdag, delvis kommer att lyfta restriktionerna gällande utegångsförbudet, säger Satya Pal Malik
– Inom en vecka eller tio dagar kommer allt att fungera bra igen och vi kommer öppna kommunikationsnätet steg för steg, säger Satya Pal Malik till tidningen.
Pakistans premiärminister Imran Khan reser till pakistanska delarna av Kashmir under onsdagen och väntas där reagera mot Indiens senaste maktspel i regionen.
Gå till toppen