Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

22-åring motsätter sig utlämning till Danmark

Häktningsförhandlingar kommer att hållas mot 22-åringen på fredagen. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Den 22-årige man som greps på onsdagen, misstänkt för inblandning i ett sprängattentat i Köpenhamn, motsätter sig att utlämnas till Danmark.
– Det stämmer, det innebär att åklagaren själv inte kan ta det beslutet, utan det måste tas i domstol, säger vice chefsåklagare Måns Biörklund till TT.
Mannen har nu begärts häktad och en häktningsförhandling kommer att hållas i Malmö tingsrätt under fredagen, skriver Kvällsposten.
– Frågan om överlämnade av 22-åringen kommer eventuellt att prövas samtidigt som häktningsförhandlingen, säger kammaråklagare Kristina Lindhoff Carleson till tidningen.
22-åringens advokat vill inte kommentera ärendet.
Det var den 6 augusti som en kraftig explosion inträffade i skattemyndighetens byggnad i Köpenhamn. Två personer befann sig i byggnaden, utan att komma till skada. Däremot skadades en förbipasserande av splitter från detonationen.
Ytterligare en svensk man är internationellt efterlyst i ärendet.
Gå till toppen