Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

IFK Göteborg anmält för Nygren-försäljningen

Svenska fotbollförbundets (SvFF) jurister har anmält IFK Göteborg till disciplinnämnden för storförsäljningen av anfallstalangen Benjamin Nygren, enligt TV4:s Fotbollskanalen. Blåvitt riskerar att få böta upp till en halv miljon kronor.

IFK Göteborg riskerar att straffas för försäljningen av Benjamin Nygren tidigare i sommar. Arkivbild..Bild: Adam Ihse/TT
– Vi gör gällande att IFK Göteborg överträtt bestämmelserna i förmedlarreglementet genom att utge ersättning till en förmedlare som biträdde dem i samband med den försäljningen, säger förbundsjuristen Tobias Tibell till Fotbollskanalen.
17-årige Nygren, som gjorde fyra mål och fyra assist under sin succéartade allsvenska vår, såldes till belgiska Gent i juni för motsvarande 53 miljoner kronor, enligt Göteborgs-Posten och Expressen/GT.
Efter försäljningen uppmärksammade GP att IFK Göteborg betalat ut pengar till agenter i samband med affären. Enligt SvFF:s förmedlarreglemente är det inte tillåtet att betala ut ersättning till en förmedlare i samband med spelarförsäljningar där spelare under 18 år är inblandade.
Efter att AIK sålt den då 17-årige Alexander Isak till Borussia Dortmund i januari 2017 dömdes Solnaklubben till böter på 350 000 kronor för att ha betalat ut ersättning till en agent.
Maxbeloppet för böter i sådana här fall är en halv miljon kronor, skriver TV4:s Fotbollskanalen och hänvisar till Riksidrottsförbundets stadgar.
Gå till toppen