Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF:s vd om publikens uppträdande: ”Det finns en gräns”

Matchen mellan Zrinjski och Malmö FF kunde avbrutits på grund av hemmapublikens uppträdande.
– Det finns en gräns och det påtalade vi redan i pausen, sa MFF:s vd Niclas Carlnén.

Vid flera tillfällen kastade hemmapubliken föremål mot MFF:arna.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Det var efter att MFF fått ett par frisparkar med sig som den mer positiva hemmastämningen – högt tryck på läktarna – förändrades. Och föremål började hagla in på planen.
– Det fanns absolut en risk att matchen skulle avbrytas, men det är många parametrar man måste ta hänsyn till. Till exempel hur det hade sett ut säkerhetsmässigt och vad som hänt om den blivit avbruten, sa säkerhetschefen Peter Narbe.
Uefas säkerhetsdelegat var dansk och MFF hade en bra kommunikation med denne.
– Det är inte acceptabelt att det kastas flaskor och tändare mot spelarna. Det har vi påtalat mycket bestämt även efter matchen, fortsatte Niclas Carlnén.
Det fortsatte nämligen att vid ett par tillfällen i andra halvlek kastas in flaskor av plast. En träffade för övrigt en hemmaspelare i ryggen.
– Det är de här specifika sakerna med kastade föremål som vi kan ta upp i första hand, sa Niclas Carlnén.
Men problemen hade börjat redan före matchen. MFF-supportrarna – cirka hundra stycken – skulle åkt i bussar från Mostar till stan där matchen gick en halvtimme bort med avfärd klockan 17.00. Men polisen fördröjde avfärden.
– Det var nödvändigt. Det var väldigt många Ultras som stod här utanför arenan och väntade på att våra supportrar skulle komma, sa Peter Narbe och skakade på huvudet.
Nu gick bussarna först efter klockan 18 och MFF:arna kom in på läktarna fem minuter före avspark.
– Men även detta har vi givetvis tagit upp med Uefas säkerhetsdelegat, sa Peter Narbe.
Gå till toppen