Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Prislappen för nya Burlövsbadet: 290 miljoner

Nu är det klart att det blir entreprenören NCC som ska bygga nya Burlövsbadet. Simanläggningen som kan ta emot 200 000 besökare per år ska stå klar 2022. Prislappen landar på 290 miljoner kronor.

Bild: Sydsvenskan
Som Sydsvenskan tidigare berättat blir Burlövs nya badhus en del av framtidssatsningen på stadsdelen Kronetorpstaden. Här planerar kommunen under de närmaste decennierna för mer än 7000 nya bostäder, skolor, handel, kontor och flera landmärken.
Med mer än 40 år på nacken har den nuvarande simhallen i Burlöv gjort sitt.Bild: Lars Brundin
Kommunens simklubb Sydsim har varit med i arbetet att ta fram planerna för det nya badet. Framöver kommer de att få nya lokaler på andra våningen, där det också finns utrymme för ett gym.
På entréplan anläggs flera olika typer av bassänger: En 50-meters-, en undervisnings-, en som är särskilt anpassad för barn och en multibassäng med höj- och sänkbar botten. Här ska det också att finnas plats för reception och kafé.
Anläggningen byggs på granntomten till gamla Burlövsbadet, som kommer att vara i drift under byggperioden och rivs först när de nya lokalerna öppnar.
Bygget startar i slutet av året och planerat datum för invigning är satt till början av 2022.
Gå till toppen