Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skånska krogar kan vinna hållbarhetspriser på ny gala

Hörte Brygga, Spill, Vollmers, Talldungens gårdshotell, Scandic Star i Lund, Sav och Daniel Berlin Krog är de skånska nominerade till nya nordiska krogguiden 360° Eat Guides priser.

Kocken och ägaren Martin Sjöstrand i köket på Hörte Brygga.Bild: Emma Larsson
En ny restaurangguide som dels fokuserar på hela Norden och dels har ett ökat fokus på hållbarhetsfrågor. När Malmöföretaget Bergkvist Publishing nu lanserar sin nya restaurangguide 360° Eat Guide är det inriktningen.
Häromdagen kunde Dygnet Runt berätta att tre skånska krogar är bland de 80 nominerade till ”Årets nordiska restaurang": Daniel Berlin Krog, Vollmers och Sav. Nu har alla nomineringarna tillkännagivits och det finns många fler skånska krogar med vinstchans.
Kategorin ”Lighthouse” handlar om att uppmärksamma restauranger som är modiga och inspirerar andra att tänka på hållbarhetsfrågor. Bland de tio nominerade nordiska krogarna hittar vi två skånska: Hörte Brygga på skånska sydkusten och matsvinnsrestaurangen Spill i Malmö.
Kategorin ”Action!” uppmärksammar enskilda hållbarhetsinitiativ och där finns Daniel Berlin Krogs samarbete med lantbruksstudenterna på Alnarp med bland de nominerade. Daniel Berlin Krog är även bland de tio nominerade i klassen ”Green” som vill lyfta restauranger med bra vegetariska menyer.
I kategorin ”Hospitality” bedöms hur krogarnas personal hjälper en att som gäst göra hållbara val. Bland de tio nominerade nordiska krogarna finns Vollmers från Malmö.
I kategorin ”Hotell” bedömer 360° Eat Guide hur hotellrestaurangerna arbetar med gastronomi och hållbarhet. Två skånska hotell finns bland de tio nominerade och de är Scandic Star i Lund och Talldungens gårdshotell utanför Brösarp.
Den 30 september är det dags för gala och prisutdelning i 360° Eat Guide i Stockholm.
Håll koll på Skånes krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook och Instagram.
Gå till toppen