Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två partier sluter upp bakom motion om att ta bort gatsten i Lund

Ta bort smågatstenen från flera av Lunds centrala gator, föreslog en centerpartist och en vänsterpartist i vintras. Nu sluter två partier upp bakom motionen.

Gatstenen – inte kullersten – ligger på de flesta av Lunds centrala gator.Bild: Ingemar D Kristiansen
I Lundapolitiken är det ytterst ovanligt att politiker från de olika blocken lägger gemensamma motioner.
Men i vintras förenades Hanna Gunnarsson (V) och Mattias Horrdin (C) bakom en motion om att ersätta smågatstenen på flera av Lunds gator med något annat underlag, för att göra det bekvämare för både cyklister och bussåkare.
De två politikerna betonade då att de inte hade sina respektive partier bakom sig.
Men när det nu närmar sig definitivt avgörande har ändå några partier slutit upp bakom motionen. Miljöpartiet och Centerpartiet stödde förslaget, när det diskuterades av politikerna i kommunstyrelsen på onsdagseftermiddagen. Även Fi uttryckte sig positivt om ”motionens intention”.
Kommunfullmäktige, kommunens högsta beslutande organ, fattar det avgörande beslutet om motionen på sitt nästa möte, den 29 augusti.
Gå till toppen