Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatan tvåmålsskytt – andrum för Galaxy

Zlatan Ibrahimovic gjorde båda målen när Los Angeles Galaxy slog Dallas med 2–0 på hemmaplan, och tog tre viktiga poäng i kampen om slutspelsplatser i den nordamerikanska proffsligan MLS.
Ibrahimovic har gjort 18 mål på 20 matcher den här säsongen, men dubbeln mot Dallas var hans första fullträffar på tre matcher.
1–0-målet i den 68:e minuten var särskilt tjusigt: Galaxy rullade upp ett anfall med den ena precisa passningen efter den andra, tills bollen efter ett väggspel hamnade hos Jørgen Skjelvik i straffområdet. Norrmannen hittade Ibrahimovic i mitten, och den svenske anfallaren bredsidade kontrollerat in bollen.
Drygt tio minuter senare fick LA Galaxy straff varpå Ibrahimovic klev fram och rullade in slutresultatet 2–0.
LA Galaxy ligger trea i den östra konferensen. De sju bästa lagen i konferensen går till slutspel, men bakom överlägsna tabellettan Los Angeles FC är det jämnt. Mellan tvåan Minnesota och åttan Dallas skiljer det i nuläget bara fem poäng.
Gå till toppen