Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bakslag för Malmöfestivalen: Afrojack ställer in avslutningskonserten

Malmöfestivalens stora avslutningskonsert med Afrojack ställs in med kort varsel. Den holländske dj:n skulle ha landat i Malmö i eftermiddag, men har nu meddelat att han inte kan komma på grund av ”oförutsedda händelser”. Istället kommer svenske housestjärnan Otto Knows att uppträda på Stortorget.

Afrojack när han spelade på Big Slap 2015.Bild: Ingemar D Kristiansen
Malmöfestivalen skulle ikväll klockan 23.15 avslutas med en stor konsert med house-dj:n Afrojack på Stortorget. Men vid 11-tiden på fredagen fick Malmöfestivalens ledning beskedet att han ställer in.
– Vi vet inte vad som hänt. Delar av hans crew är på plats och de vet själva inte varför han inte kommer. Vi har gjort bokningen via Ali Eftekhari på Big Slap och han har nu hjälpt oss att lösa situationen, säger Malmöfestivalens projektledare David Östberg.
Lösningen är att svenske house dj:n Otto Knows hoppar in och tar över avslutningskonserten på Malmöfestivalen.
Så Afrojack är själv inte på plats i Malmö?
– Nej, han skulle ha landat här 17.30 idag. Men så blir det inte. Han ställer in konserten med full återbetalning och hälsar att han är ledsen att göra sina fans besvikna och hoppas att kunna komma hit snart igen, säger David Östberg.
Vad betyder det för Malmöfestivalens avslutning?
– Det är klart att det är tråkigt att vi tappar en namnstark artist som skulle ha avslutat och det är synd för alla som hoppats att få se Afrojack. Däremot är vi glada att kunna ställa en annan stor dj på scen med så här kort varsel, säger David Östberg.
Håll koll på Malmös musikliv – följ Dygnet Runt på Facebook och Instagram.
Gå till toppen