Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fler migranter evakuerade från räddningsbåt

Migranter ombord på Open Arms, som ligger för ankar utanför italienska Lampedusa.Bild: Francisco Gentico/AP/TT
Fyra personer har evakuerats från räddningsfartyget Open Arms, som ligger för ankar utanför italienska Lampedusa, enligt den spanska hjälporganisationen Proactiva Open Arms. Tre av dem lider av medicinska åkommor som kräver specialistvård, och en fjärde följde med som ledsagare, meddelar organisationen.
Open Arms, som har undsatt nödställda migranter på väg över Medelhavet, har hindrats från att gå i land av Italiens inrikesminister Matteo Salvini från främlingsfientliga Lega. Sedan en domstol i Rom ingripit har fartyget dock fått gå in på italienskt vatten.
Fem liknande evakueringar har genomförts vid tidigare tillfällen. 134 migranter är kvar på båten, enligt en talesperson för Proactiva Open Arms. Sex EU-länder – Frankrike, Tyskland, Rumänien, Portugal, Spanien och Luxemburg, har erbjudit sig att ta emot en del av personerna ombord, något italienska regeringen tidigare ställt upp som krav för att låta räddningsbåtar gå in i hamn.
Gå till toppen