Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hongkongbor hotar att bojkotta ”Mulan”

Disneys storfilm ”Mulan”, som väntas ha nypremiär i mars nästa år, hotas med bojkott av demonstranterna i Hongkong. De får stort stöd på sociala medier.

Yifei Liu som i "Mulan" i filmen med samma namn. Arkivbild.Bild: Disney Enterprises, Inc./TT
Filmens stjärna, huvudrollsinnehavaren Liu Yifei, har uttalat stöd för polisen, som anklagats för övervåld under de omfattande protesterna i Hongkong, uppger flera internationella medier. Demonstrationerna inleddes med protester mot ett lagförslag som av kritikerna ses som ett hot mot områdets självstyre och medborgerliga rättigheter.
Den kinesisk-amerikanska skådespelaren Liu Yifei spred sina åsikter på Weibo, den kinesiska motsvarigheten till Twitter där hon har 65 miljoner följare. Strax efter att hon hade postat ”Jag stödjer Hongkong-polisen. Ni kan attackera mig nu. Vilken skam för Hongkong” dök krav på bojkott av filmen upp på sociala medier som är förbjudna i Kina, rapporterar sajten NME.
Hashtaggen #BoycottMulan har trendat på Twitter, som är förbjudet i Kina, under hela fredagen. Liu Yifei har fått hård kritik; många har bland annat pekat på att hon är amerikansk medborgare och därför lever ”skyddat” till skillnad från många kineser och Hongkongbor.
På Weibo har hon i stället fått stor uppbackning och lovord för sitt stöd till polisen, rapporterar CNN.
Gå till toppen