Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

KKR stärker grepp om tysk mediejätte

Amerikanska KKR har köpt ytterligare aktier i Axel Springer, med huvudkontor i Berlin. Arkivbild.Bild: Franka Bruns/AP/TT
Barnbarn till grundaren av tyska Axel Springer har sålt delar av sina aktieinnehav till det amerikanska riskkapitalbolaget KKR, som har erbjudit sig att köpa ut minoritetsägarna i mediekoncernen.
Arvingarna, syskonen Ariane och Axel Sven Springer, har sålt aktier motsvarande 3,7 procent av kapitalet men kommer att kvarstå som betydande aktieägare, enligt ett pressmeddelande.
KKR har sedan tidigare säkrat 27,8 procent av aktierna genom ett bud på 63 euro per aktie i Axel Springer. Riskapitalbolaget har även ingått en femårig allians med Axel Springers änka Friede Springer och mediekoncernens vd Mathias Döphner, som tillsammans kontrollerar 45,4 procent av aktierna.
Axel Springer äger en lång rad annonssajter, nyhetssajter och tidningar, däribland Die Welt och Bild.
Gå till toppen