Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lampard kritisk mot rasistisk Chelseasupporter

Chelseas tränare Frank Lampard är besviken över en Chelseasupporters rasistiska åsikter på sociala medier mot klubbens anfallare Tammy Abraham. Arkivbild.Bild: Lefteris Pitarakis
Chelseas tränare Frank Lampard är ”äcklad” av ett rasistiskt påhopp på anfallaren Tammy Abraham efter att Abraham missade den avgörande straffen i 4–5-förlusten i onsdagens supercupfinal mot Liverpool.
– Jag är speciellt äcklad över ett så kallat Chelsea-fan, säger han.
Supportern har på sociala medier skrivit rasistiska saker riktade mot Abraham.
– Tammy Abraham bad mig om att få ta den femte straffen för han ville det, han ville stå upp och vara modig när hela världen tittade, säger Lampard.
– Inom några timmar så hade någon som sitter bakom ett tangentbord eller telefon uttryckt de mest äckliga saker man kan tänka sig.
Lampard tycker att det är för lätt att skriva saker på sociala plattformar och han tycker att något måste göras åt det. Men också att folk måste ändra inställning.
– Jag är så arg för Tammys skull, arg för klubbens skull, för det här är inte vad klubben handlar om. Klubben gör mycket arbete mot diskriminering på alla nivåer och det är en motgång när sådant här händer.
Gå till toppen