Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Omhäktas efter fynd av försvunnens kropp

Två män har erkänt att de hanterat kvarlevorna av den 29-årige man som varit saknad sedan slutet av juli. Arkivbild.Bild: Naina Hel n Jåma/TT
Två män har erkänt att de hanterat kvarlevorna av den 29-årige Kirunabo som varit saknad i flera veckor. Det som tros vara mannens kropp hittades på torsdagen nio mil utanför Kiruna, rapporterar NSD.
– Båda erkänner att de hanterat kroppen. På vilket vis kan jag inte kommentera, säger vice chefsåklagare Anna Bergström till tidningen.
Erkännandet kom under den omhäktningsförhandling som hölls mot männen i dag. Båda är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för mord och brott mot griftefriden. En tredje man omhäktades på torsdagen på samma grunder.
Alla tre männen har förnekat mordanklagelsen.
Den 29-årige mannen sågs senast natten mot den 27 juli och anmäldes försvunnen den 29 juli. Det fanns tidigt misstankar om att mannen utsatts för ett brott och en förundersökning om människorov inleddes.
De tre omhäktade männen var tidigare häktade misstänkta för människorov.
Gå till toppen