Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Äldre man hittades på tåg – kom från vårdhem

En man i 80-årsåldern med operationsskador i ansiktet hittades på lördagsförmiddagen på ett tåg som anlände till Skövde. Först flera timmar senare kunde mannen identifieras – han hade försvunnit från Höör under natten mot lördagen.

En skadad äldre man, som inte kunde tala om vem han var, hittades i förmiddags på ett tåg i Skövde. Polisen vädjade om hjälp med identifieringen, och saken kunde lösas. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Mannen kunde först inte identifieras av polisen. Han kunde själv inte säga vem han var eller var han bodde eftersom han hade svårt att kommunicera.
Efter att polisen gått ut med en vädjan om hjälp med uppgifter kunde han identifieras, och det visade sig att han försvunnit från ett vårdhem i Höör.
Mannens operationsskador innebar enligt polisen att delar av käken saknades.
– Det kan låta dramatiskt att vi går ut med uppgiften att halva käken är bortopererad men det är en oerhört viktig del att kunna identifiera honom, säger Stefan Gustafsson till Aftonbladet och fortsätter:
– Det kan inte vara så hemskt många andra som har den här skadan.
Gå till toppen