Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Avgörande höst för Malmös stora museisatsning

Malmös största museisatsning börjar ta form. Om två veckor öppnar Rörelsernas museum dörrarna till sitt första arrangemang i arbetsrummet på Bergsgatan. I höst väntar besked om ökad finansiering och beslut om var det nya museet ska placeras. Kanske blir det till och med en samlokalisering med ett eventuellt Förintelsemuseum.

Fredrik Elg och Roxana Ortiz leder arbetet med att förverkliga Rörelsernas museum. Medan Fredrik Elg har ett mer strategiskt uppdrag arbetar Roxana Ortiz mer operativt. Just nu är de sju anställda i projektet.Bild: Patrik Renmark
Det som en gång i tiden var personalmatsal för tidningen Arbetet på Bergsgatan har nu förvandlats till starten på Malmös stora museisatsning: demokrati- och migrationsmuseet Rörelsernas museum. En ny entré har byggts på hörnet av den gamla Arbetet-byggnaden och under hösten ska där byggas en reception. Inne i den 600 kvadratmeter stora lokalen har det byggts kök, konferensrum, utställningsyta och mycket annat.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen