Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Familjen kämpar med att vända blad efter 43 år på Bengt konditori

Efter en tuff tid som egenföretagare i Malmö, tvekade Bengt Petersson först inför att öppna konditoriet i Staffanstorp på 70-talet. Men här flöt det på redan från början. ”Här levde vi med folket och folket levde med oss”, säger konditorn, som nyligen lämnade över till de nya ägarna.

Bengt Petersson (näst längst till höger) har alltid haft familjen runt sig, både privat och på jobbet. Från vänster: döttrarna Helen och Ingela Petersson, barnbarnsbarnet Vilda Folkstrand Dahse, frun Kerstin Petersson och barnbarnet My Folkstrand Dahse. Efter att ha drivit konditoriet i Staffanstorp i 43 år är det nu dags att gå vidare – men det är inte det lättaste. ”Man försöker förstå att man inte ska dit mer”, säger Ingela Petersson.Bild: Astrid Adelgren
– När jag går upp på morgonen är det som att jag fortfarande tänker ”Är det någon som har hört av sig från jobbet? ”, säger My Folkstrand Dahse och hennes ögon blir lite blanka.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen