Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utredningen om dödsolyckan på camping läggs ner

Efter olyckan där ett barn avled efter att ha blivit påbackad av en bil på en camping i Simrishamns kommun påbörjade polisen en förundersökning. Nu läggs utredningen ner, rapporterar Ystads Allehanda.

Det var i måndags en familjemedlem backade på ett spädbarn på en camping söder om Simrishamn. Barnet fördes med ambulanshelikopter till sjukhus i Lund, men avled. Polisen sa då att det troligtvis skulle upprättas en anmälan om oaktsamhetsbrott.
– Det är rutin att vi inleder en förundersökning när det handlar om dödsfall som inte är naturliga. Vi har dock aldrig misstänkt någon för något brott, säger utredare Beatrice Wetterberg till Ystads Allehanda.
Nu har åklagaren beslutat att lägga ner förundersökning då det utefter omständigheterna anses vara uppenbart att inget brott begåtts i samband med olyckan.
– Det är en så fruktansvärt tragisk olycka. Det finns ingen som vinner på att vi fortsätter att utreda händelsen, säger Beatrice Wetterberg.
Gå till toppen