Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bahta gör satsning mot VM-kvalgräns

Meraf Bahta har gjort klart med sin comeback i jakten på en VM-plats. Arkivbild.Bild: Erik Simander/TT
Meraf Bahta har bara sex dagar på sig att klara kvalgränsen till VM när hennes dopningsavstängning löper ut. Nu är det klart att löparstjärnan gör ett försök – i GP-tävlingen i Zagreb den 3 september.
– Ja, hon är anmäld och finns med i startlistan, säger Daniel Wessfeldt, ansvarig för den kroatiska galan, till Aftonbladet.
Bahta stängdes i fjol av för brott mot dopningsreglerna efter att ha brutit mot det så kallade vistelsereglementet som säger att idrottare måste tala om var de befinner sig så att kontrollanterna kan nå dem. Den 1 september går avstängningen ut, den 6 september är sista dagen att kvala kvalgränsen.
Bahta är anmäld på 1 500 meter, distansen hon kom sexa på i OS i Rio de Janeiro för tre år sedan och nia i VM 2017.
30-åringen har även gjort fina resultat på 5 000 meter och skulle rent teoretiskt kunna ställa upp på distansen i SM som avgörs just den 1 september i Karlstad. Men Bahta har ännu inte anmält sig till det loppet.
VM i Doha inleds den 28 september.
Gå till toppen